Vuokraa tai osta omaksi – Janneniska ratkaisee yrityksesi nostolava-autotarpeet

Janneniska tuo maahan nostolava-autoja Euroopan johtavilta tuotemerkeiltä. Halusitpa ostaa tai vuokrata, valikoimasta löytyy aina tarpeisiisi sopivin laite. Autamme valitsemaan toimivimman ratkaisun kanssasi.

Janneniskalla on lähes sata vuokranostinta eri puolilla Suomea. Nostolavayritys on jo pitkään luottanut Euroopan johtaviin nostolava-automerkkeihin, Versaliftiin ja Ruthmanniin, joiden koneita Janneniska paitsi käyttää itse, myös vuokraa ja myy.  Janneniskan kautta saa näihin merkkeihin myös varaosa- ja huoltopalvelut.

– Nämä nostolava-autot ovat valikoituneet meille, sillä ne ovat laadukkaita ja monipuolisia. Esimerkiksi katuvalojen huoltotöihin löytyy käyttötarkoitusta varten suunnitellut koneet. Myös kiinteistönhoidon eri tehtäviin on monia kiinnostavia laitteita, kertoo myynti- ja tuotepäällikkö Jarkko Laukkanen.

Vuokralaitteen turvin työt sujuvat pysähdyksittä

Nostolava-autoja vuokraavat Janneniskalta muun muassa sähköliikkeet ja kiinteistönhuoltoyritykset. Lyhyimmillään vuokra-aika on muutamia tunteja, pisimmillään jopa useita vuosia.

– Vuokraus on hyvä keino silloin, kun tarve nostolava-autolle on satunnaista. Vuokraaminen kannattaa toki myös siinä tapauksessa, jos aikeissa on hankkia yritykselle oma nostolava-auto: vuokratessa pääsee tutustumaan koneiden käyttöön ja saa selvemmän käsityksen siitä, millainen laite olisi täydellinen juuri omaan tarpeeseen, Laukkanen sanoo.

Nostolava-auton vuokraaminen on kätevää myös silloin, kun yritys odottaa oman koneensa saapumista.

– Töihin ei tule turhaa tyhjäkäyntiä, kun urakat voi hoitaa valmiiksi vuokrakoneilla. Me hoidamme vuokrauksen avaimet käteen -periaatteella ja hankimme jopa katuluvat valmiiksi. Vuokraussopimuksiin kuuluu aina laitteiden määräaikaishuollot sekä tarkastukset, mikä myös helpottaa asiakkaan arkea, Laukkanen lisää.

”Yritys voi jättää kaiken nostolava-auton hankintaan liittyvän meidän huoleksemme ja keskittyä omaan tekemiseensä.” 
– Jarkko Laukkanen, myynti- ja tuotepäällikkö 

Oman nostolava-auton ostaminen on vaivatonta

Jos yrityksellä on jatkuva tarve nostolava-autoille, omien laitteiden hankkiminen onnistuu kätevästi Janneniskan avulla. Autamme hankinnassa ja hoidamme kaiken tarvittavan prosessiin liittyvän sekä järjestämme lopulta valmiin laitteen asiakkaalle sovitussa aikataulussa.

Nostolava-auton ostoprosessi alkaa, kun kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja toiveet, kuten nostokorkeuden sivu-ulottuman, auton säilytystilatarpeet ja käyttäjän ajokorttiluokan. Myös kaikki lisävarusteet valoista ja vilkuista mahdollisiin inverttereihin mietitään tarkasti.

Kun unelmien nostolava-auto on paperilla valmis, teemme siitä tehtaan kanssa havainnepiirustuksen jonka toimitamme tarjouksen liitteenä asiakkaalle.

– Tässä vaiheessa suunnitelmiin voidaan vielä tehdä tarkennuksia ja muokkauksia. Kun homma on asiakkaan puolesta selvä, lyödään kättä päälle ja laitetaan tilaus vetämään, Laukkanen kuvailee.

Nostolava-auton ostaminen vaihe vaiheelta:

  1. Suunnitellaan yhdessä asiakkaan tarpeisiin sopiva nostolava-auto
  2. Toimitamme suunnitelman pohjalta havainnekuvan ja tarjouksen laitteesta.
  3. Tarjouksen yksityiskohtia voi muokata, jos herää uusia tarpeita tai toiveita.
  4. Tehdas valmistaa laitteen.
  5. Janneniska toimittaa laitteen ja opastaa sen käytössä.
  6. Janneniska tarjoaa nostolava-autoille säännöllisen huollon ja tarvittavat varaosat.

Alan tapahtumat on yksi tärkeä osa maahantuonti ja vuokrausliiketoiminnan markkinointia ja edistämistä. Janneniska osallistuu joka vuosi johonkin alan tapahtumaan ja järjestää myös paikkakuntakohtaisesti omia Road Show tapahtumia, kalustokiertueita, joissa asiakkailla on mahdollisuus tutustua ja testata nostimia.

Yksilöllisesti räätälöity nostolava-auto palvelee käytössä pitkään

Koska jokainen laite suunnitellaan ja rakennetaan yksilöllisesti, liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin.

– Valmiin laitteen toimitukseen menee yleensä noin vuosi ennen kuin tilaus on valmis riippuen alustan toimitusaikataulusta sekä tehtaan tuotantoaikatauluista, Laukkanen toteaa.

Räätälöimättömän standardilaitteen voi saada käyttöön nopeammin, mutta isoon hankintaan kannattaa panostaa huolella. Loppuun saakka mietitty kone palvelee käytössä pitkään. Uudet ja laadukkaat laitteet pärjäävät paremmin myös urakkakilpailutuksissa, joissa on esimerkiksi päästönormivaatimuksia.

– Laitteisiin tulee tehdä vuosittain vuositarkastus, sekä laajempi tarkastus aina kymmenen vuoden välein. Kauttamme saa myös nämä palvelut sekä varaosat edustamiimme tuotemerkkeihin Laukkanen muistuttaa.

Lue, miten Janneniska auttoi Destiaa löytämään käyttöönsä sopivat vuokrahenkilönostimet.