Me kasvamme yhdessä

Me Janneniskalla olemme intohimoisia tekijöitä, ketterän asenteen porukkaa ja aina valmiita tukemaan toisia. Yhdessä toimien saavutamme korkeat tavoitteemme.

Me olemme Janneniska

Janneniska on mahdollistanut korkeiden olosuhteiden työtehtäviä jo vuodesta 1996. Me tarjoamme Pohjoismaiden johtavinta henkilönostopalvelua, jonka avulla nostotyöt ovat turvallisia, helppoja ja kustannustehokkaita. Ainutlaatuinen palvelukonseptimme takaa, että meiltä saa sekä pieniin tehtäviin että suuriin projekteihin juuri sopivan nostolava-auton.

Meitä ohjaa yksinkertainen ajatus: työstä ja sen tekijästä huolehtiminen. Meille nostotöiden turvallisuus on ehdoton asia. Siksi kehitymme jatkuvasti ja käytämme alan moderneinta kalustoa.

Asiakkaallamme voi olla täysluotto siihen, että meiltä aina saa henkilökohtaista opastusta. Me olemme olemassa ihmistä varten.

Visiomme

Olemme henkilönostoalan tinkimätön suunnannäyttäjä, joka tunnetaan Pohjoismaissa uniikista ja omistautuneesta palveluasenteesta. Luomme perustaa hyvinvoivalle ja turvalliselle tulevaisuudelle.

Missiomme

Me pidämme huolen – työstä ja sen tekijästä.

Arvomme

Arvomme kertovat siitä, keitä me olemme ja miten me toimimme.

Me yhdessä

Ei minä vaan me. Tämä on Janneniska-asenteen ydin. Me ajattelemme, että olemme kaikki samalla viivalla. Tiimihenki kuuluu nauruna kahvikuppien äärellä ja näkyy hymynkareena kasvoilla, kun innostumme yhdessä. Me olemme yhteisö, ja yhteisönä me myös onnistumme.

Luottamuksen arvoinen

Ihan hyvä ei riitä. Janneniskalla luottamus tarkoittaa ehdotonta huolellisuutta, turvallisuutta ja avoimuutta. Me kannamme vastuun asiakkaamme työn onnistumisesta, yhteisestä hyvinvoinnistamme sekä ympäristön resurssien turvaamisesta. Jatkuva osaamisen kartuttaminen auttaa meitä tarjoamaan parasta mahdollista laatua.

Ihmistä varten

Olemme olemassa ihmistä varten. Rehti ja aito ihmisten kunnioittaminen on pohja kaikelle, mitä teemme. Inhimillisen kohtaamisen lisäksi haluamme tarjota ylivertaisia asiakaskokemuksia. Luomme ympäristöä, jossa jokainen voi menestyä omana itsenään.

Janneniskan tarina – Yhdessä yhä ylemmäs

Janneniskan tarinassa on kyse omistautumisesta, yritteliäisyydestä ja toisista huolehtimisesta. Se on kasvutarina, jossa jokaisella janneniskalaisella on paikkansa. Meidät kietoo yhteen periksiantamaton asenne ja halu kehittyä toisiamme tukien.

Alussa oli kaksi skeittilautaa, nosturipiha ja sauna

Pikkuserkut Janne Niska ja Joni Alasaari tapasivat ensimmäistä kertaa kymmenvuotiaina, kun heidän äitinsä järjestivät perheille yhteisen illallisen. Joni hyppi kotipihallaan skeittilaudalla, kun tielle kaartoi vieras auto. Autosta nousi Janne. Kainalossaan Janne kantoi niin ikää skeittilautaa. Se oli siitä asti selvää: poikien välille syntyi välittömästi yhteys.

Janne tuli yrittäjäperheestä. Hänen isänsä Pekka Niska omisti henkilönostimia vuokraavan yrityksen Pekkaniskan, jonka nosturipihalla pojat pyörivät yhtenään isoja laitteita ihannoiden. Business ja nosturit alkoivat muodostua jo silloin kaverusten yhteiseksi kieleksi. Mopoikäisinä kaksikko päätti, että perustavat vielä jonakin päivänä yhdessä oman yrityksen. Visiostaan he olivat varmoja jo varhain: he halusivat tuoda Suomeen palvelukulttuuria, jossa asiakas olisi aina ykkönen. He panostaisivat täysin uuden tason palveluun, jollaista silloin saattoi kohdata melkeinpä vain Amerikassa.

Suunnitelmia omasta yrityksestä hiottiin mitä suomalaisimmassa paikassa – saunassa. Lauteilla istuessa lämpötila sai rauhaksiin kohota ja ideat lentää. Nostoala oli kaksikolle luonnollinen valinta Jannen taustan ansiosta. Parivaljakko päätti kuitenkin panostaa nostolava-autoihin, jotta he eivät suoraan kilpailisi Pekkaniskan kanssa, vaan ennemminkin täydentäisivät toistensa valikoimia.

Kasvuharppauksia

Vuonna 1996 miesten armeija-aikojen jälkeen aika oli kypsä. Janne ja Joni perustivat yrityksen Janneniska Oy, joka sai pääomistajan Jannen nimen kannettavakseen. Työnjako oli luonteva, sillä Janne oli saanut isältään kattavat opit yritystoiminnasta ja nostoalasta, ja hän lähti johtamaan yritystä. Ensimmäisenä vuonna ostettiin Saksasta 40-metrinen nostolava-auto, joka päätyi heti töihin Poriin Mäntyluodon telakalle. Sen kanssa työskenneltiin ensimmäiset vuodet konetta ja alaa yhä uutterammin opiskellen.

Keväällä 1999 nuorille miehille tapahtui jotain suurta. Postipankki myönsi Janneniskalle 5 miljoonan markan lainan. Se oli suuri summa. Tunne oli todella upea, sillä tämä mahdollisti täysin uudenlaisen harppauksen eteenpäin. Yritys kasvoi yhtäkkiä 5 nostolava-auton omistajaksi ja pystyi palkkaamaan työntekijöitä. Ensitöikseen uudet koneet pääsivät Helsinki-Vantaan lentokentälle terminaalia rakentamaan. Kasvu kiihdytti lisää kasvua, ja vuoden päästä Janneniskan rekisterissä oli 8 konetta.

Askeleita uusille alueille otettiin vuonna 2003, kun Janneniskan ensimmäinen nostolava-auto alkoi operoida Tukholmassa. Tämä oli alku yrityksen kansainvälistymiselle. Ruotsista tuli yritykselle Suomen ohella tärkeä paikka, ja side vahvistui edelleen vuonna 2007. Silloin Janneniska osti pienen ruotsalaisen yrityksen, ja tytäryhtiö NOFA Janneniska AB sai alkunsa. Yrityskaupan myötä Janneniskalla oli valikoimissaan jo 50 nostolava-autoa.

Janne ja Joni huomasivat, että Ruotsissa yrityksen vahvuutena olivat pienet B-kortilla ajettavat nostolava-autot. Tämä osaaminen haluttiin tuoda myös Suomen puolelle, ja vuonna 2013 perustettiin erityisesti pieniin B-kortillisiin nostolava-autoihin erikoistunut Janneniska Turku Oy. Mikä silloin alkoi 10 auton voimin, on jo tänään kasvanut 100:n B-kortilla ajettavan nostolava-auton valikoimaksi.

Tuulta siipien alle

Vuonna 2004 Janneniska sai merkittävän tilauksen Saksasta. Alihankintana Saksaan lähetettiin 70 metriin ylettyvä kone huoltamaan paikallisia tuulivoimaloita. Silloin kukaan ei vielä osannut ennustaa, että tästä tulisi kasvamaan merkittävä sivupolku konsernille. Kävi kuitenkin ilmi, että Janneniskan pieteetillä suunniteltu työ, tekninen osaaminen, huippukuntoiset koneet ja kattava ymmärrys nostotyöstä loksauttivat leukoja ammolleen Euroopassa. Laajempi kiinnostus Janneniskaa kohtaan alkoi kehittyä tuulivoimaloiden äärellä.

Vuodet 2006–2010 olivat aikaa Euroopan kiertämiselle ja oppimiselle tuulivoimaloiden huoltamisesta. Silloin vahvistui tunne, että tässä voisi olla jotakin, johon Janneniskalla olisi annettavaa. Janne halusi laittaa oman panoksensa peliin tuulivoimaloiden turvalliselle ja tehokkaalle huoltotyölle, ja näin sai alkunsa vuonna 2011 perustettu tytäryhtiö JN Windpower Service, joka tänään tunnetaan nimellä Bladefence.

Eteenpäin on edettävä

Sumuisan synkkä vuosi 2014 yllätti kaikki, kun Janne Niska menehtyi yllättäen helmikuisen yön aikana. Jannelle oli tärkeää huolehtia ihmisistä ympärillään, ja hänen ominainen tapansa toimia kävi ilmi myös menetyksen keskellä. Janne oli varautunut pahimpaan, ja hän jätti läheisille työystävilleen koko omaisuutensa ja yrityksensä. Kyseiselle viikolle oli jo suunniteltu 1 000 henkilön rekrytointitilaisuus, jota oli ehditty mainostaa Helsingin Sanomissa asti. Eteenpäin oli mentävä, kuten Jannekin olisi toivonut.

Ihmisistä välittäminen on periaate, joka on säilynyt Janneniskan matkassa aina siitä asti, kun liiketoiminnasta vasta haaveiltiin saunan lauteilla ja kokeiltiin uusia skeittihyppyjä. Janneniskalla yksilöllä on väliä – sekä henkilöstöllä että asiakkaalla. Henkilöstön hyvinvointi nähdään investoinnin arvoisena seikkana, joka tuo omistautunutta asennetta, hyvää meininkiä ja rehtiä ihmisten kohtaamista taloon. Ja tämä ajatus on kantanut koko liikeideaa: asiakkaasta on pidettävä erinomaista huolta. Kaikissa tilanteissa.

Aikajana

1996
Ystävykset Janne Niska ja Joni Alasaari perustavat yrityksen Janneniska Oy.

Ostetaan ensimmäinen nostolava-auto: Bronto 40 2TI.
1999
Unelmia toteen: Postipankki myöntää 5 milj. markan lainan. Tämä mahdollistaa 4 nostolava-auton hankkimisen. Nykymuotoinen palvelutoiminta alkaa.
2003
Kansainvälistyminen alkaa. Yritys laajentaa toimintaansa Tukholman alueelle. Investoidaan uuteen 50 MDTer -koneeseen.
2007
Kasvu jatkuu. Laitekanta ylittää 50:n laitteen rajapyykin.
2013
Janneniska Turku Oy aloittaa toimintansa.
2014
Yhtiömme synkin vuosi. Yhtiön pääomistaja ja perustaja Janne Niska menehtyy yllättäen.
2015
Euroopan alueella palvelee jo 85 nostolava-autoa.
2016
Laivue laajenee, 25 kpl uutta JN27-konetta.

Kanadan markkinoiden avaus.
2017
Laaja kehitys yhteistyöjärjestelyissä.

Ensimmäiset JN17-Panelvanit Suomeen.
2018
Kehitettiin yhteistyössä Dinoliftin kanssa JN23, ensimmäinen Suomessa tehty B-kortillinen nostolava-auto.
2019
Laajennetaan Yhdysvaltoihin 8 miljoonan euron investoinnilla ja työllistetään 25 henkilöä Pohjois-Amerikassa.

Laajennettiin B-kortillisten tarjontaa merkittävästi uusilla laitehankinnoilla: 10 kpl JN23 ja 15 kpl Versaliftin valmistamia JN9 - JN17 -nostimia.
2020
VERSALIFT™ -koneiden myynti ja huolto Suomessa Janneniskalle. Merkittäviä uusia laitehankintoja.
2021
Jatkokehitetään vuoden 2017 yhteistyöjärjestelyä. Investoidaan merkittävästi B-kortillisen kaluston laajentamiseen ja yrityksen toimintoihin sekä palveluihin.

Pohjois-Amerikassa tehdään suuria investointeja kalustohankintoihin ja rekrytointiin. Janneniska Groupin laitekanta kasvaa yli sataan laitteeseen.
2022
Janneniskasta RUTHMANN-kaluston Suomen virallinen maahantuoja ja myyntiedustaja. Laajennetaan toimintaa VERSALIFT- ja RUTHMANN-laitteiden varaosapalvelulla.

Janneniska avaa uusia vuokrauspisteitä Lahteen, Lappeenrantaan ja Tampereelle.

Töissä meillä

Vahva joukkuehenki ja kunnioitus tiimiä kohtaan ovat aina kuvailleet sitä, mistä Janneniskan työkulttuurissa on kysymys. Olemme alamme asiantuntijoita. Työmme vaatii ehdotonta vastuullisuutta, minkä takia suhtaudumme tehtäviimme vakavasti ja olemme aina tilanteen tasalla. Henkilöinä olemme ulospäinsuuntautunutta porukkaa, jolla on nälkäinen asenne kehittyä ja kasvaa. Haluamme nähdä maailmaa korkeammasta perspektiivistä. Asiakas ei ole meille vain palvelun kohde. Hän on ennemminkin osa meitä. Me kaikki olemme sitoutuneita yhteisen tavoitteen eteen: että asiakkaamme työt onnistuvat mahdollisimman hyvin ja turvallisesti.

Kuntobonus kuuluu jokaiselle janneniskalaiselle

Me haluamme pitää yllä työntekijöidemme huippukuntoa. Siksi olemme luoneet kuntobonusjärjestelmän työntekijöillemme. Jokaisen janneniskalaisen on mahdollista tienata lisätuloja terveellisillä elämäntavoilla ja kuntoiluharrastuksilla.

Liity mukaan joukkoomme

Nautitko muiden auttamisesta? Oletko innokas kantamaan vastuuta ja kehittämään osaamistasi? Haluatko edetä työurallasi korkealle?

Me odotamme jo, että pääsemme kuulemaan sinusta. Kaipaamme porukkamme vahvistukseksi huoltohenkilökuntaa ja myyjiä. Vaikka meillä ei olisi sinulle sopivaa paikkaa juuri nyt auki, voit aina lähettää avoimen hakemuksen.

Hae meille töihin