Emma testasi Janneniskan JN24 nostolava-autoa

Vanhan talon ikkunoiden ja katon kunnostus voi olla haastavaa, kuten Emma Aholan kodissa, joka kaiken lisäksi sijaitsee jyrkässä rinteessä. Talon kunnostustoimenpiteet edellyttivät perinteisestä poikkeavia ratkaisuja kodin huoltotoimenpiteisiin. Ahola onnistui toteuttamaan ikkunaremontin turvallisesti ja tehokkaasti Jannenskan JN24 nostolava-autolla. Tässä artikkelissa hän jakaa ensikertalaisen kokemuksia nostolava-auton käytöstä.

Nostolava-auton vuokraus ja nouto

Ahola kertoo, että talon sijainti rinteessä ja korkealla sijaitsevat ikkunat tekivät tikkailla työskentelystä mahdotonta. Ahola halusi laitteen, jolla olisi tarpeeksi ulottuvuutta ja joka mahdollistaisi työskentelyn vakaalta alustalta. Nostolava-auto tarjosi riittävästi ulottuvuutta ilman, että sitä tarvitsisi ajaa herkälle liuskekiveykselle.

Janneniskan vuokrauspisteellä pulmaan löydettiin sopiva ratkaisu: nostolava-auto JN24 ja noutoajankohta sovittiin samalla.

– Nouto onnistui hienosti meille sopivana ajankohtana. Saimme tarpeelliset ohjeistukset auton ja nostokorin käyttöön, ja testasimme käyttöä yhdessä myyjän kanssa.

Oikean henkilönostimen valitseminen on tehty Janneniskalla mahdollisimman helpoksi. Kun saavut toimistolle, ensimmäisenä selvitetään, mikä nostin sinun töillesi sopii parhaiten. Sen jälkeen tarkistetaan vuokraehdot sekä ajokortti. Janneiskan henkilönostinten kuljettamiseen ei tosiaan tarvita kuin B-kortti, joten sen kuljettaminen kotipihalle onnistuu lähes kaikilta.

Ensivaikutelma nostolava-autosta oli sen monimutkainen ohjaus, mutta käytännön testaus osoitti, että laite oli yllättävän helppokäyttöinen.

– Ensivaikutelmana ajattelin, että nostokorin ohjaus vaikuttaa monimutkaiselta. Haimme nostimen laina-aikaa edeltävänä iltana, jolloin ehdimme vielä rauhassa testailla sitä pihallamme ennen töiden aloitusta. Ohjauksen oppi ensivaikutelmastani poiketen nopeasti, kertoo Ahola.

Vaikka Ahola ei ollut aiemmin käyttänyt vastaavaa laitetta, hän koki nostimen ohjauslaitteet intuitiivisiksi ja helppokäyttöisiksi.

– Käyttö oli yllättävän helppoa, vaikka minulla ei ollut ennestään kokemusta vastaavanlaisesta laitteesta. Nostimen ohjauslaitteet kertoivat myös hyvin, mitkä liikkeet ovat mahdollisia. Automaattinen puomin takaisinajo oli hieno ominaisuus, Ahola kiittelee.

Nostolava-auton avulla Ahola pääsi huoltamaan ikkunoitaan näppärästi ja liikkumaan helposti ja nopeasti ikkunoiden ylä- ja alareunoissa sekä ikkunalta toiselle.

Ahola arvosti erityisesti ohjauksen herkkyyttä ja koria pystyi kääntämään tarvittaessa. Automaattinen tasaus ja automaattinen puomin takaisinajo olivat myös ominaisuuksia, jotka helpottivat käyttöä merkittävästi. Työskentely nostolava-auton avulla oli nopeaa, turvallista ja ergonomista.

Testauksen yhteenveto

Kokonaisuudessaan Ahola oli erittäin tyytyväinen JN24 nostolava-auton suorituskykyyn ja käytettävyyteen.

– Työ helpottui ja nopeutui huomattavasti nostimen avulla. Tikkailla työstä ei olisi ainakaan helposti ja turvallisesti selvinnyt, telineet taas olisi ollut kovin työläs vaihtoehto, tiivistää Ahola kokemustaan.

Ahola toteaa, että ilman nostinta työ olisi ollut vaikeaa ja turvatonta tikkailla, ja telineiden pystyttäminen olisi ollut työlästä. Hän suosittelee nostolava-autoa lämpimästi muillekin, jotka kohtaavat samankaltaisia haasteita.

Kirjoittaja: Sari Nieminen