Janneniska JN90

Turvallisen korkealla työskentelyn neljä tukijalkaa

Jos korkealla työskentely hoidetaan suunnittelematta ja säännöksistä piittaamatta, liittyy siihen aina putoamisvaara ja tapaturmariskit. Takaamalla turvallisuuden henkilönostimien käytössä säästät rutkasti kallisarvoista aikaa ja lisäät työmaan kustannustehokkuutta. Tässä artikkelissa esittelemme turvallisen nostotyön neljä tukijalkaa, jotka varmistamalla teet nostotyön tehokkaimmalla mahdollisella tavalla – turvallisuudesta tinkimättä.

Turvallinen nostotyö säästää aikaa, rahaa ja hermoja

Ikkunanpesu, valomainoksen vaihto, antenniasennus, tuulivoimalan lapojen huolto – työ odottaa ja yläilmoihin on päästävä, vaan millä? Nostimella, saksilavalla, kuukulkijalla, suihkumoottorilla, kuorma-auton lavan tai tikkaiden nokasta kurottamalla? Tapoja on monia, mutta miten varmistetaan, että nostotyö tehdään turvallisesti, ammattimaisesti ja nopeasti?

Huolimattomaan korkealla työskentelyyn, eli kaikkeen työhön, joka tehdään jalat vähääkään maanpinnan yläpuolella, liittyy aina erottamattomana osana putoamisenvaara ja tapaturmariski. Yleisimmin putoamisvaaran aiheuttaa puutteelliset tiedot esimerkiksi laitteen ja turvavaljaiden käytöstä, kaiteen yli kurotteleminen, nostokorista poistuminen työn aikana ynnä muut uhkarohkeat turvamääräysten laiminlyönnit.

Nostokaluston ja -palveluntarjoajan tehtävä on varmistaa, että työ tehdään alusta loppuun työturvallisuuden ja säännösten mukaisesti – tehokkuudesta tinkimättä. Turvallisuuteen ja laatuun satsaamisella on myös suora vaikutus työn kustannustehokkuuteen: kun käytössäsi on markkinoiden paras ja helppokäyttöisin kalusto, saat hommat pakettiin keskimääräistä nopeammin ja aikaa säästyy muuhun.

Janneniska on henkilönostamisen ammattilainen

Me Janneniskalla keskitymme siihen, minkä osaamme parhaiten: henkilöiden turvalliseen ja ammattitaitoiseen nostamiseen markkinoiden korkealaatuisimmalla ja älykkäimmällä kalustolla. Otamme nostotyöt kokonaisvaltaisesti haltuun aina suunnittelusta projektin maaliin viemiseen, sillä tiedämme, että etenkin rakennustyömailla aika on rahaa ja kauttamme saat mahdollisuuden keskittyä muiden töiden edistymiseen.

Aivan kuten henkilönostin, myös korkealla työskentely vaatii neljä tukijalkaa toimiakseen. Jokaisella niistä on korvaamaton tehtävä, ja ne tulisi juurruttaa tukevasti mieleen ennen kuin lähdetään kohti korkeuksia.

Tässä turvallisen nostotyön neljä tukijalkaa:

  1. Asenne kohdillaan turvalliseen nostotyöhön

Turvallisuusajattelu on korkealla työskentelyn ja henkilönostamisen A ja O. Ilman kokonaisvaltaista ymmärrystä siitä, mitä riskejä korkealla työskentelyyn liittyy ja miten näitä riskejä hallitaan, on todennäköisempää asettaa itsensä ja ympärillään olevat vaaraan.

 Hyvänä esimerkkinä toimii Janneniska Rentin henkilöautokortilla ajettavat, helppokäyttöiset nostolava-autot, joita voi käytännössä ajaa ja vuokrata kuka tahansa. Saumattoman yhteistyön avulla me pidämme huolta, että jokainen kuljettaja koulutetaan asianmukaisesti nostimen käyttöön, eikä turvallisuudesta tingitä puolin tai toisin.

  1. Nostamiseen sopivien välineiden tai palvelun valinta

Sen lisäksi, että turvallisuus lähtee jokaisen korvien välistä, on Janneniskan kalusto myös markkinoiden turvallisinta ja helppokäyttöisintä. Olemme valinneet asiakkaidemme tarpeiden pohjalta nostolava-autoihimme teknologian, jonka ansiosta kokemattomankin kuljettajan on mahdoton käyttää Janneniskan henkilönostimia väärin.

Jokaiseen autoon sisäänrakennettu, älykäs käyttöjärjestelmä valvoo ja hoitaa napin painalluksella kaikki vaadittavat esivalmistelut. Kun auto nostetaan tukijalkojen avulla irti maasta, järjestelmä itse hoitaa automaation avulla auton suoristamisen vaakatasoon.

Voimme ylpeydellä todeta, että kalustomme on takuuvarmasti markkinoiden turvallisin ja helppokäyttöisin.

Suurempiin töihin, kuten esimerkiksi ukkosesta ja linnuista aiheutuneiden tuulivoimaloiden lapojen huolto- ja korjaustöihin erikoistuva tytäryhtiömme Bladefence vuokraa raskaampia nostimia, joita voit vuokrata koulutetun ja ammattitaitoisen kuljettajan kanssa.

  1. Turvallisen nostotyön läpikotainen suunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mikä pätee myös korkealla työskentelyyn. Vaikka henkilönostimen käyttö tuntuisi kokeneemmalle konkarille pyörällä ajolta ja käyttöopas osattaisiin kannesta kanteen, on myös tiedettävä, mitä toimenpiteitä pitää tehdä ennen nostotyötä, sen aikana ja jälkeen, ja miten varmistetaan nostimen turvallinen operointi jokaisessa vaiheessa. 

Lisäksi on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon muun muassa nostimen esteetön pääsy kohteeseen ja sen sijoittaminen oikein. Nostettiin maaperän päälle sitten 1 tonnin painoinen perässä vedettävä nostin, tai 60 tonnia painava henkilönostin, on aina tärkeää huomioida maaperän rakenne ja sen kantavuus. 

Muita suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä on kokonaisvaltainen ympäristön havainnointi: muuttuvat sääolosuhteet sekä lämpötila, liikennejärjestelyt ja esimerkiksi oikean valaistuksen varmistaminen jokaisessa työvaiheessa ovat tekijöitä, joihin on syytä varautua etukäteen hyvällä suunnittelulla.

  1. Korkeat laatustandardit ovat tehokkuuden takuu 

Turvallinen työ on tehokkaasti tehty työ. Uskomme, että satsaamalla turvallisuuteen ja pitämällä korkealla työskentelyn laatustandardit huipussaan, saadaan aikaan suuria säästöjä. Kun on alusta loppuun selvää, kuinka työ etenee, vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja kalliilta lisäkustannuksilta.

Janneniska on maan johtava asiantuntija kaikissa nostamiseen liittyvissä kysymyksissä ja tarjoamme kattavasti nostopalveluja jokaisen asiakkaan muuttuviin tarpeisiin. Käytössämme on koko nosto- ja rakennusalan kattava kumppaniverkosto, minkä ansioista yli 20-vuotisen kokemuksenne aikana emme vielä ole törmänneet työhön, joka olisi meille mahdoton.

Laajan tietotaitomme ja kumppaneidemme avulla pystymme hoitamaan kaikki nostamiseen liittyvät työt nopeallakin aikataululla räätälöidysti – 100% toimitusvarmuudella. 

Janneniska on yhtä kuin nostamisen taattu tehokkuus

Tavoitteemme on aina se, että asiakas saa työn kuin työn tehtyä ajallaan ja turvallisesti – oli se sitten omakotitalon vesirännien puhdistus 3 metrissä tai tuulivoimalan lapojen huoltotyö 175 metrin korkeudessa. Voit huoletta jättää työn hoitamisen meille aina suunnittelusta toteutukseen ja pystyt käyttämään kallisarvoisen aikasi ja resurssit tehokkaasti muihin töihin.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sinulle parhain ratkaisu turvalliseen nostotyöhön! Palvelemme sinua kaikissa nostolava-auto-asioissa ympäri vuorokauden numerossa 09 8553 8553.