Turvallisen korkealla työskentelyn neljä tukijalkaa

Suunnitellessa korkealla työskentelyä, on hyvä muistaa turvallisuuteen liittyvät säännökset. Turvallisella henkilönostimen käytöllä säästät aikaa, ja samalla lisäät työmaiden ja projektien kustannustehokkuutta. Tässä artikkelissa esittelemme turvallisen nostotyön neljä tukijalkaa, jotka varmistamalla teet nostotyön tehokkaimmalla mahdollisella tavalla – turvallisuudesta tinkimättä.

Turvallinen nostotyö säästää aikaa, rahaa ja hermoja

Ikkunanpesu, valomainoksen vaihto, antenniasennus – työ odottaa ja yläilmoihin on päästävä, vaan millä? Nostimella, saksilavalla, kuukulkijalla tai tikkaiden nokasta kurottamalla? Tapoja on monia, mutta miten varmistetaan, että nostotyö tehdään turvallisesti, ammattimaisesti ja nopeasti?

Nostokaluston ja -palveluntarjoajan tehtävä on varmistaa, että työ tehdään alusta loppuun työturvallisuuden ja säännösten mukaisesti – tehokkuudesta tinkimättä. Turvallisuuteen ja laatuun panostamisella on myös suora vaikutus työn kustannustehokkuuteen: kun käytössäsi on markkinoiden paras ja helppokäyttöisin kalusto, saat työt pakettiin nopeasti, turvallisesti ja tehokkaasti.

Janneniska on henkilönostamisen ammattilainen

Me Janneniskalla keskitymme siihen, minkä osaamme parhaiten: henkilöiden turvalliseen ja ammattitaitoiseen nostamiseen markkinoiden korkealaatuisimmalla ja älykkäimmällä kalustolla. Otamme nostotyöt kokonaisvaltaisesti haltuun aina suunnittelusta projektin maaliin viemiseen, sillä tiedämme, että työmailla aika on rahaa ja kauttamme saat mahdollisuuden keskittyä muiden töiden edistymiseen.

Aivan kuten henkilönostin, myös korkealla työskentely vaatii neljä tukijalkaa toimiakseen. Jokaisella niistä on korvaamaton tehtävä, ja ne tulisi juurruttaa tukevasti mieleen ennen kuin lähdetään kohti korkeuksia.

Tässä turvallisen nostotyön neljä tukijalkaa:

  1. Asenne kohdillaan turvalliseen nostotyöhön

Turvallisuusajattelu on korkealla työskentelyn ja henkilönostamisen A ja O. Ilman kokonaisvaltaista ymmärrystä siitä, mitä riskejä korkealla työskentelyyn liittyy ja miten näitä riskejä hallitaan, on todennäköisempää asettaa itsensä ja ympärillään olevat vaaraan.

Hyvänä esimerkkinä toimii Janneniskan henkilöautokortilla ajettavat, helppokäyttöiset nostolava-autot, joita voi käytännössä ajaa ja vuokrata kuka tahansa. Saumattoman yhteistyön avulla me pidämme huolta, että jokainen kuljettaja koulutetaan asianmukaisesti nostimen käyttöön, eikä turvallisuudesta tingitä puolin tai toisin.

  1. Nostamiseen sopivien välineiden tai palvelun valinta

Sen lisäksi, että turvallisuus lähtee jokaisen korvien välistä, on Janneniskan kalusto myös markkinoiden turvallisinta ja helppokäyttöisintä. Olemme valinneet asiakkaidemme tarpeiden pohjalta nostolava-autoihimme teknologian, jonka ansiosta kokemattomankin kuljettajan on helppo oppia nostimen turvallinen käyttö.

Jokaiseen autoon sisäänrakennettu, älykäs käyttöjärjestelmä valvoo ja hoitaa napin painalluksella kaikki vaadittavat esivalmistelut. Kun auto nostetaan tukijalkojen avulla irti maasta, järjestelmä itse hoitaa automaation avulla auton suoristamisen vaakatasoon.

Voimme ylpeydellä todeta, että kalustomme on takuuvarmasti markkinoiden turvallisin ja helppokäyttöisin.

  1. Turvallisen nostotyön läpikotainen suunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mikä pätee myös korkealla työskentelyyn. Vaikka henkilönostimen käyttö tuntuisi kokeneelle konkarille helpolta ja käyttöopas osattaisiin kannesta kanteen, on myös tiedettävä, mitä toimenpiteitä pitää tehdä ennen nostotyötä, sen aikana ja jälkeen, ja miten varmistetaan nostimen turvallinen operointi jokaisessa vaiheessa. 

Lisäksi on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon muun muassa nostimen esteetön pääsy kohteeseen ja sen sijoittaminen oikein. Nostetaan maaperän päälle sitten tonnin painoinen perässä vedettävä nostin tai 60 tonnia painava henkilönostin, on aina tärkeää huomioida maaperän rakenne ja sen kantavuus. 

Muita suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä on kokonaisvaltainen ympäristön havainnointi: muuttuvat sääolosuhteet ja lämpötila, sekä esimerkiksi oikean valaistuksen varmistaminen jokaisessa työvaiheessa ovat tekijöitä, joihin on syytä varautua etukäteen hyvällä suunnittelulla. Toimiminen katualueella vaatii aina maanomistajan luvan. Viranomaismääräysten mukaiset katuluvat, liikennejärjestelyt, liikennemerkit ja aidat saat myös meidän kauttamme.

  1. Korkeat laatustandardit ovat tehokkuuden takuu 

Turvallinen työ on tehokkaasti tehty työ. Uskomme, että panostamalla turvallisuuteen ja pitämällä korkealla työskentelyn laatustandardit huipussaan, saadaan aikaan suuria säästöjä. Kun on alusta loppuun selvää, kuinka työ etenee, vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja lisäkustannuksilta.

Janneniska on maan johtava asiantuntija kaikissa nostamiseen liittyvissä kysymyksissä ja tarjoamme kattavasti nostopalveluja jokaisen asiakkaan muuttuviin tarpeisiin. Käytössämme on koko nosto- ja rakennusalan kattava kumppaniverkosto, minkä ansioista yli 25-vuotisen kokemuksen aikana emme vielä ole törmänneet työhön, joka olisi meille mahdoton.

Laajan tietotaitomme ja kumppaneidemme avulla pystymme hoitamaan kaikki nostamiseen liittyvät työt nopeallakin aikataululla räätälöidysti – 100% toimitusvarmuudella. 

Janneniska on yhtä kuin nostamisen taattu tehokkuus

Tavoitteemme on aina se, että asiakas saa työn kuin työn tehtyä ajallaan ja turvallisesti – oli se sitten omakotitalon vesirännien puhdistus 3 metrissä tai kokonaisen rakennuskompleksin julkisivun kunnostustyöt. Voit huoletta jättää työn hoitamisen meille aina suunnittelusta toteutukseen ja pystyt käyttämään kallisarvoisen aikasi ja resurssit tehokkaasti muihin töihin.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sinulle paras ratkaisu turvalliseen nostotyöhön! Palvelemme sinua kaikissa nostolava-auto-asioissa vuoden jokaisena päivänä 24/7 numerossa 09 8553 8553.

Soita katulupa- ja liikennejärjestelyasioissa numeroon 050 522 5599!