Tehokasta, turvallista ja helppoa – Janneniska nostaa työsi korkeuksiin

Henkilönostimien vuokraamiseen ja ajamiseen riittää henkilöautoajokortti.

Talon maalaaminen, ikkunoiden peseminen, räystäiden putsaaminen tai vaikkapa turvakameroiden asentaminen onnistuu harvoin maasta käsin. Korkeuksiin olisi päästävä. Tikkaillakin pääsee tiettyyn pisteeseen asti, mutta lähes jokainen tuntee sen tyypin, joka on tullut seitsemästä metristä ei-niin-ketterästi alas ja sitten operoidaan seinän sijaan jalkoja.

Janneniskan henkilönostimilla korkeuksissa tehtävä työ sujuu ennen muuta turvallisesti ja kustannustehokkaasti. Henkilönostimiin saattaa liittyä ennakkoluuloja, jotka karisevat nopeasti pois heti ensimmäisen käyttökerran aikana. ”Avaimet” Janneniskan laitteisiin löytyy useimmilta taskusta. Laitteiden ajamiseen vaaditaan ainoastaan henkilöautoajokortti, joka puhekielessä tunnetaan B-ajokorttina. Se, että laitteen vuokraus sujuu käytännössä yhtä helposti kuin minkä tahansa henkilöauton, taklaa jo itsessään monta ongelmaa. Kuski olet sinä itse.

Henkilönostimen käyttämiseen ei vaadita aiempaa kokemusta. Janneniska antaa käytönopastuksen jokaiselle ammattinimikkeestä riippumatta. Laitteen alustus, eli niin sanottu petaaminen luonnistuu minuuteissa. Sen jälkeen ylös, alas ja sivulle pääsee sujuvasti vipuja kääntämällä. Laitteiden turvallisuuteen on kiinnitetty suuresti huomiota. Jokaisen käyttökerran jälkeen laite pestään ja tarkastetaan ennen kuin se luovutetaan asiakkaalle. Laitteet ovat valmistettu siten, että mahdollisen toimintahäiriön seurauksena ne pysähtyvät. Nostokorissa on paikka putoamissuojaimille, jotka ovat saatavilla Janneniskalta lisäpalveluna. Laitteisto rajoittaa sivu-ulottuman automaattisesti, eli käytännössä niin pitkälle sivusuunnassa ei pääse, että vaaraa pystyisi aiheutumaan.

”Moni on kysynyt, saako tällaisen laitteen kaatumaan. Laitteiden turvarajakertoimet ovat sellaisia, että ellei maa yhtäkkiä katoa alta, niin näitä ei saa itse operoimalla kaadettua”, sanoo Janneniskan myynti- ja tuotepäällikkö Jarkko Laukkanen.

Lähtökohtaisesti asiakkaan tarvitsee vain tietää mitä tehdään ja missä, sekä arvioida työkorkeus ja sivu-ulottuman tarve. Janneniskan kalustolla toimintakorkeus ulottuu 29 metriin asti. ”Ajattelemme, että asiakas saa olla ammattilainen omassa työssään. Ei hänen tarvitse tietää, mikä on oikea laite tehdä jokin työ. Me autamme siinä ja kerromme vaihtoehdot”, kertoo Janneniskan operatiivinen johtaja Saku Nurminen.

Janneniskan arvoihin kuuluu asiakkaasta huolehtiminen alusta loppuun saakka. Tarvittaessa työskentelykohde katsotaan yhdessä paikan päällä, jonka jälkeen tilanne ratkaistaan huolellisen kartoituksen jälkeen. Huoltopäivystys vastaa puhelimeen vuorokauden jokaisena tuntina, joten apu on aina heti saatavilla. Kohde määrittää millaisella laitteella sen ympärillä työskennellään. Alle kymmenessä metrissä on paljon paikkoja, joihin tarvitaan henkilönostimia. Näissä ei välttämättä tarvitse liikkua sivusuunnassa lainkaan. Janneniskan pienimmillä laitteilla kyseisissä kohteissa työskentely nopeutuu entisestään, kun petaamista ei edes tarvita. Kokonaisvaltaisena ratkaisuna Janneniskan henkilönostimien käyttäminen säästää aikaa. B-ajokortillisena ja käytönopastuksen saaneena korkealla tehtävä työ ei juuri helpommaksi enää muutu.

”Meille tulee usein asiakkaita, jotka ovat varanneet jonkin työn suorittamiseen kolme päivää. He vuokraavat laitteen aamulla ja palauttavat sen lopulta saman päivän aikana. Se tulee monesti yllätyksenä, kuinka nopeasti korkealla suoritettavan työn pystyy tekemään”, Nurminen sanoo.

ALLE KYMMENESSÄ METRISSÄ ON PALJON PAIKKOJA, JOIHIN TARVITAAN HENKILÖNOSTIMIA.

”Noustaan vaikkapa vaihtamaan katuvalo, tullaan alas ja jatketaan eteenpäin”, Nurminen heittää esimerkin. Kokonaisvaltaisena ratkaisuna Janneniskan henkilönostimien käyttäminen säästää aikaa. B-ajokortillisena ja käytönopastuksen saaneena korkealla tehtävä työ ei juuri helpommaksi enää muutu.