Janneniska JN27

Janneniska ja ISS Palvelut Oy: kokonaisvaltainen työmaan hallinta

Kesällä 2018 Janneniska sai yhteistyökumppaniltaan ISS Palvelut Oy:ltä mielenkiintoisen tarjouksen laajasta nostourakasta. ISS:llä oli edessään Helsingin keskustan alueen bussi- ja raitiotiepysäkkien mainostaulujen vaihtaminen moderneihin JCDecaux:n LCD-mainosnäyttöihin, jotka mahdollistavat useamman mainoksen näyttämisen digitaalisesti staattisen mainoksen sijasta.

Janneniska kumppaniksi ISS Palvelut Oy:n nostourakkaan

Kesä-heinäkuussa 2018 työmaa katselmoitiin. Urakka sijoittui vilkkaasti liikennöidyille alueille Hakaniemen torin, Mannerheimintien ja Rautatientorin ympäristöön Helsingissä. Työmaan katselmoinnin aikana selvitettiin mm. miten mainosnäyttöjen vaihto on paras suorittaa, miten koneet sijoitetaan ja mitä koneita työhön valitaan. Janneniskalla saatiin hyvin nopeasti kuva siitä, että urakka vaatii laajaa logistisen kokonaisuuden hallintaa.

ISS oli entuudestaan Janneniskan asiakas ja kumppani. Takana oli yksi aiempi kokonaisvaltainen nostotyö, joten asiakas tiesi, että Janneniskalla on vankka kokemus vastaavien urakoiden johtamisesta ja kykyä ratkaista eteen tulevat haasteet nopeasti”, kertoo Toni Rask, urakan päävastuussa ollut ja koordinoinnista vastannut Janneniskan myyntiedustaja.

Työhön käytettiin kahta eri kokoista kuorma-autoalustaista nostinta. Hakaniemen kapealle raitiotiepysäkille täytyi löytää riittävän pieni ja erittäin ahtaaseen tilaan sopiva taakannostin mainosnäyttöjen liikutteluun ja asentamiseen. Janneniskan laajan yhteistyöverkoston avulla sellainenkin löydettiin.

Mitä haasteita nostourakkaan liittyi?

Kun työmaa ja sen vaatimukset oli kartoitettu, urakan kestoksi arvioitiin 8 viikkoa.

Oli äärimmäisen tärkeää, että asetettua aikataulua noudatettaisiin, sillä urakkaa tehtiin täysin katutyöluvan sanelemien sääntöjen ja kellonaikojen mukaan, eli yöaikaan.

Myöhästyminen missä tahansa urakan vaiheessa olisi vaikuttanut koko aikatauluun negatiivisesti, joten kaiken oli sujuttava mutkattomasti.

Logistisesti urakassa oli pidettävä monta lankaa käsissä. Oli pidettävä huolta, että oikea tieto kulkee oikeille ihmisille oikeaan aikaan. Kuljettajien oli tiedettävä, mistä asennukseen tarvittavat laitteet milloinkin haetaan, minne ne kuljetetaan ja minne liikutaan seuraavaksi. Ennen töiden aloittamista Janneniska hoiti kaikki liikenteeseen ja katutyölupien hakemiseen liittyvät järjestelyt. Lisäksi yötöiden päätteeksi oli pidettävä huolta, että liikenne sai kulkea jälleen normaalisti.

”Esimerkiksi Mannerheimin tieltä jouduttiin sulkemaan kokonainen kaista, joten homman piti edetä jouhevasti. Oli pidettävä huolta, että materiaalit ja työkalut odottivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan – muuten koko urakkaketju olisi kärsinyt”, Rask lisää.

Miten urakka eteni?

Tarkan suunnittelun ja tehokkaan aikataulutuksen johdosta kaikki palaset osuivat kohdilleen ja työ sujui kuin rasvattu koko kahdeksan viikon ajan.

ISS Palvelut Oy oli lopputulokseen erittäin tyytyväinen, minkä ansiosta JCDecaux-mainosnäyttöjen asennusta jatkettiin Helsingin keskustan alueella kahden lisäviikon ajan. 

Yhteensä 10 viikkoa kestänyt urakka valmistui suunnitellussa aikataulussa.

Mitkä olivat Janneniskan vahvuudet tässä yhteistyössä?

Raskin mukaan Janneniskan palvelukonsepti on heidän tärkein vahvuutensa:

”Jos työn missään vaiheessa olisi tarvittu muuta kalustoa, kuin työhön valitut nostolava-autot, me olisimme sellaiset pystyneet paikalle hankkimaan – hyvinkin nopeasti. En usko, että moni muu saman alan yritys pystyy hallinnoimaan koko urakan kaikkia osia näin keskitetysti. Asiakkaamme tiesi, että pystymme hallitsemaan isoja työmaita ja suorittamaan urakan tehokkaasti ja laadukkaasti. Yllättävät tilanteet olisimme yhtä lailla hoitaneet ilman, että suunnitelma tai aikataulu olisi kärsinyt”.

Elektronisten LCD-mainostaulujen kuljetuksessa ja nostossa oli myös noudatettava erityistä varovaisuutta, jotta ruudut saatiin ehjänä perille.

”Kaikki LCD-näytöt saatiin ilman ongelmia ehjänä perille. Mitä nyt parit yöuneni menetin urakan edistymistä seuratessani – siinäkin mielessä hyvä lopputulos”, Rask nauraa.

Jos kiinnostuit yhteistyöstä kanssamme, ota rohkeasti yhteyttä, ja selvitetään yhdessä, miten Janneniska voisi olla avuksi sinun yrityksellesi!

Lataa alta myös ilmainen opas nostotyön turvalliseen suorittamiseen: