YIT Rakennus Oy

Tällä ratkaisulla säästimme muutaman päivän aikaa. Telineet olisivat olleet hidas ja raskas systeemi, ja tällä kertaa aikataulu ratkaisi. Kaikki meni suunnitellusti ja Janneniskalta tuli juuri tarpeeseemme sopiva kone paikalle

Forssan varavoimalaitoksen työmaalla tuli eteen hankala tapaus: aiemmin rakennettua seinää pitikin purkaa kohdasta, joka oli matalamman rakennuksen takana paikassa, johon ei enää päässyt sisäkautta. Telineiden pystyttäminen ja purkaminen olisi vienyt vähintään pari päivää, eikä tavallisilla nostolava-autoilla olisi päässyt niin hankalaan paikkaan. Nostolava-auton kori piti viedä matalan rakennuksen yli ja sen jälkeen laskeutua n. 6 metriä alemmas.

Janneniska ratkaisi ongelman kahden työkorin avulla. ”Tällä ratkaisulla säästimme muutaman päivän aikaa. Telineet olisivat olleet hidas ja raskas systeemi, ja tällä kertaa aikataulu ratkaisi. Kaikki meni suunnitellusti ja Janneniskalta tuli juuri tarpeeseemme sopiva kone paikalle”, kertoo YIT:n vastaava mestari Juha Tuominen.

Toinen työkori kiinnitetään varsinaisen työkorin alapuolelle neljästä kiinnityspisteestä ja sillä voidaan laskeutua tarvittaessa 5-45 metriä alaspäin. Valmistajan suunnittelema ja rakentama kahden korin järjestelmä sopii kohteisiin, joihin nostolava-auton puomi ei taivu. Riippuvan työkorin avulla voidaan tehdä mm. rakennuksen yli tai sisäpihoilla muutoin vaikeakulkuisissa kohteissa. Ainoana Suomessa toimiva ratkaisu säästää aikaa ja sitä myöten myös kustannuksia, jos vaihtoehtona on esimerkiksi raskas telinerakenne.