Empower Oy

Kaikki sujui lopulta erittäin hyvin, vaikka etukäteen pelkäsimme, että yhdelläkään nostimella ei päästäisi niin vaikeakulkuiseen kohteeseen.

Empower Oy oli haastavan tehtävän edessä päivittäessään GSM- ja 3G -tukiasemia  vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia. Yksi tukiasemista sijaitsi nimittäin niin vaikeakulkuisessa maastossa, että sen lähelle pääseminen ei onnistunut tavanomaisella nostokalustolla. Asennustöihin yritettiin päästä jo kesäaikaan, mutta tie petti alta, joten päätettiin jäädä odottamaan talvea ja routaa.

Tammikuun puolivälissä Empowerilta otettiin yhteyttä Janneniskaan, josta turvallisuuspäällikkö Saku Nurminen lähti vielä saman päivän aikana katsastamaan työkohteen ja valmistelemaan nostoa. ”Totesin, että perille päästään kyllä, mutta työhön tarvitaan maastokäyttöön varusteltu nelivetoinen nostolava-auto”, Saku kertoo. ”Aina perillepääsy ei välttämättä ole helppoa, mutta paikkaan kuin paikkaan on aina päästy”, hän jatkaa.

Seuraavana päivänä tukiasemalle lähetettiin 46 metriin ulottuva, nelivedolla varustettu nostolava-auto sekä kaksi kokenutta kuljettajaa. ”Matka lumisen pellon poikki oli vielä helppo, mutta nousu yli 10 astetta kaltevaan mäkeen tukiaseman luo vaati jo lumiketjuja”, kuljettajana toiminut Janne Juslin kertoo. Auto tuettiin huolellisesti paikoilleen ja asennustyö voitiin aloittaa noin tunnin päästä kohteeseen saapumisesta.

Kaikki sujui lopulta erittäin hyvin, vaikka etukäteen pelkäsimme, että yhdelläkään nostimella ei päästäisi tukiaseman lähelle”, asennuksesta vastannut Teemu Norrby Empowerilta kiittelee.