Eltel Networks Oy

Nostolava-autosta oli meille pirunmoinen hyöty. Aina kun työmaalle pääsee autolla, otamme jatkossakin ketterän, kumipyörillä liikkuvan koneen ja kuljettajan avuksi.

Pitäjänmäeltä Viikinmäkeen kulkevan voimalinjan uusiminen oli Eltel Networksille harvinaisen helppo ja nopea urakka, sillä se tehtiin Janneniskan nostolava-autojen avulla. Nostolava-autojen käyttö nopeutti vajaan vuoden mittaista projektia huomattavasti ja työt valmistuivat noin kuukauden etuajassa .

Yleensä voimajohdot kulkevat pitkin metsiä, eikä niiden läheisyyteen pääse autolla. Kun keskellä Helsinkiä kulkevan voimalinjan uudistaminen tuli ajankohtaiseksi, päätettiin se tehdä tällä kertaa helpommin. ”Toinen vaihtoehto olisi ollut, että mies kiipeää valjaat päällä pylvääseen ja roikkuu siellä. Sitä saamme tehdä ihan riittävästi, joten olihan tämä nostolava-auton avulla turvallisempaa, nopeampaa ja vielä mukavampaakin”, toteaa työmaapäällikkönä toiminut Erkki Vähätalo Eltel Networksiltä.

1950-luvulla rakennetun voimalinjan rakenteet uusittiin pylväitä ja lankoja myöten ja samalla sähkönsiirtokykyä nostettiin kolminkertaiseksi. Janneniskan sitoutumisaste projektiin oli vahva. Monipuolinen nostolava-autovalikoima mahdollisti useiden erityyppisten nostimien käytön samanaikaisesti ja niitä myös vaihdeltiin asiakkaan tarpeiden mukaan.

Janneniskan kuljettajat osallistuivat nostolava-auton kuljettamisen lisäksi myös varsinaiseen asennustyöhön. ”Nostolava-autosta oli meille pirunmoinen hyöty. Aina kun työmaalle pääsee autolla, otamme jatkossakin ketterän, kumipyörillä liikkuvan koneen ja kuljettajan avuksi”, Vähätalo suunnittelee.