Janneniskalla turvallinen nostotyö takaa kustannustehokkuuden

Suomessa nostotyöhön liittyvissä turvallisuusasioissa ei juurikaan koskaan ole sattunut laiminlyöntejä, mikä viestii siitä, että turvallisuuteen suhtaudutaan sen vaatimalla vakavuudella. Myös meillä Janneniskalla turvallisuus menee kaiken edelle ja on kivijalka, jonka ympärille kaikki nostotyö rakentuu. Tässä artikkelissa kerromme, miten nostotyö tehdään sekä turvallisesti että nopeasti ilman, että laadusta tai kustannustehokkuudesta tingitään.

Kun puhutaan korkealla työskentelystä, olkoon se sitten ikkunanpesua, tuulivoimalan lapojen huoltoa tai työmaalla tapahtuvia asennustöitä, kaikkein tärkein seikka on varmistaa työntekijöille turvallinen työympäristö. Samalla on myös pidettävä huolta siitä, että työ saadaan valmiiksi sille asetetun ajan ja muiden resurssien puitteissa. Kuulostaako haastavalta yhtälöltä? Janneniskan mielestä ei.

Turvallinen nostotyö alkaa jo suunnittelusta

Nostotyö alkaa siitä hetkestä, kun tiedostat työmaallasi tarpeen korkealla työskentelyyn: sinulla on ulottumattomissasi oleva kohde, jonne on päästävä, mutta et tiedä miten tai millä. Tätä varten on olemassa Janneniskan nostomiespalvelu, joka on apunasi läpi nostotyön, suunnittelusta laitteen kuljettamiseen pois työmaalta.

Osana suunnittelua suoritamme aina kohteessa katselmuksen hyvissä ajoin ennen töiden aloittamista. Katselmuksessa selvitämme, mitä maanpohjan kantavuuteen liittyviä sekä kohteen ympäristöön liittyviä tekijöitä on otettava huomioon, jotta voimme valita työhön sopivimman kaluston. Tämä on tärkeä osa turvallista nostotyötä, jossa varmistetaan, että työ on turvallinen myös perustuksiltaan.

Miten taataan kustannustehokkuus työmaalla?

”Kun työmaan vaatimukset ovat selvillä, valitaan kohteeseen optimaalisin nostolava-auto, jolla saadaan maksimitulos minimikuluilla”, kertoo Jarkko Laukkanen, Janneniska Oy:n myyntitiimistä. Tämä tarkoittaa sitä, että kohteeseen valitaan nostolava-auto, joka on juuri sopivan kokoinen ja jolla päästään juuri oikeaan nostokorkeuteen, jotta työ saadaan valmiiksi tehokkaasti sille varattujen resurssien puitteissa.

Hoidamme myös tarvittaessa työmaan lupa-asiat, kuten katuluvat ja tilapäisten liikennejärjestelyiden suunnittelut puolestasi. Etenkin kaupunkialueella tehtäviin töihin liittyy paljon lupa-asioita ja ympäristön huomioinnin on oltava veitsenterävää. Työmaa täytyy pyrkiä suunnittelemaan ja eristämään niin, ettei siitä ole haittaa ympäristölleen, kuten rakennuksissa ja niiden ympäristössä liikkuville ihmisille tai liikenteelle. Jättämällä meidät piirustuspöydän ääreen, sinulle jää enemmän aikaa työmaasi johtamiseen ja työsi edistyvät kuin omalla painollaan.

Nostotyö ja turvallisuuden takaaminen on meille kunnia-asia

”Kuten sloganissamme Janneniska Safe lifting of people lupaamme, on ihmisten turvallinen nostaminen meille kunniakysymys. Huolellisten nostotöiden suunnittelun lisäksi kalustomme itsessään on markkinoiden uusinta ja turvallisinta”, Laukkanen lisää.

Nostolava-autojen laitteisto on valmistettu niin, että laitteen sisäinen prosessori tarkkailee nostotyötä koko ajan. Se pitää silmällä muun muassa korin painoa, nostokorkeutta, puomin sivu-ulottumaa, tukijalkojen maapainetta, ja niin edelleen. Järjestelmä ilmoittaa asiasta ja estää etenemisen, mikäli jokin raja-arvo ylittyisi ja turvallisuus olisi uhattuna.

Älykkään kaluston lisäksi myös kaikki Janneniskan kuljettajat ovat ammattilaisia työssään: haastavissa paikoissa työskennelleet ja raudanvarmat nostoalan asiantuntijat tekevät työtään turvallisuus edellä ja ovat apunasi nostotyön jokaisessa vaiheessa. Kuten asiaan kuuluu, jokainen kuljettajamme on IPAF-sertifioitu. Suurimmat nostimemme vuokrataan ainoastaan kokeneen kuljettajan kanssa.

Huippulaadukkaan kaluston ja alan kovimpien ammattilaisten ansiosta Janneniskalla on käsissään voittamaton yhdistelmä, mikä takaa, että nostotyö on alusta loppuun turvallinen ja ammattitaidolla tehty. Ainoa asia, mihin kuljettajamme ei voi vaikuttaa on sää- ja tuuliolosuhteet. Vesi- tai lumisade ei Janneniskaa hätkäytä, mutta kovalla tuulella korkeuksiin ei ole asiaa. Tällaisia tapauksia varten voidaan sopimuksiin kirjata korvaus sääpäiviltä, jolloin myös yllätyksiltä vältytään.

Ammattitaito on kustannustehokkuutta turvallisessa nostotyössä

Jokainen Janneniskan kuljettaja on kykenevä myös muuhun kuin nostolava-auton kuljettamiseen. Usein kuljettajamme työskentelevätkin työmailla osana tiimiä, esimerkiksi tehden asennustöitä. Nostimiimme on saatavilla myös runsas valikoima erilaisia lisälaitteita, kuten vinssejä, tarraimia ja imukuppeja, jolloin myös materiaalit voidaan nostaa suoraan paikoilleen Janneniskan laitteilla. Näin ollen laite tai sitä operoiva henkilö ei joudu viettämään työmaalla ylimääräistä aikaa ja kustannukset pysyvät kurissa.

Esimerkkitapaus siitä, miten maksimoimme kustannustehokkuutta, oli yksinkertainen ja nopea halliseinän asennus. Asennuksen valmistuttua asiakas pyysi, että Janneniska jäisi tekemään loputkin seinien asennuksista, sillä:

  1. asiakkaan ei tarvinnut vuokrata erillistä HIAB-kuormausnosturia nostamaan seinäpaneeleja, vaan nostaminen hoitui Janneniskan nostolava-auton ja lisäosien avulla.
  2. kuljettaja toimi asentajana ja asennusryhmän konsulttina koko työn ajan.

Työ räätälöidään aina asiakaslähtöisesti ja turvallisuus edellä

Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen ratkaisun ja asiakaskokemuksen. Mielestämme onnistunut resepti tähän on se, että suunnittelemme työn kanssasi ja tarvittaessa räätälöimme ratkaisut yksilöllisesti tarpeisiisi. Pyrimme aina saamaan asiakkaalle ja työmaalle kustannustehokkaimman vaihtoehdon, mikä mahdollistuu, kun seuraavat seikat ovat kunnossa:

  • koneet ja laitteet on mitoitettu oikein suhteessa työmaan tarpeisiin ja vaatimuksiin
  • työmaa ja sen ympäristö on katselmoitu
  • nostolava-auton kuljettajalla on riittävä tietotaito laitteen turvalliseen käyttöön
  • tarvittavat lisälaitteet on kartoitettu. Yksi kone usein riittää.

Kuten mainittu, turvallisuus on meille kivijalka, josta me Janneniskalla emme tingi. Turvallinen nostotyö on suora linkki kustannustehokkuuteen ja tuottavuuteen: sen avulla resurssisi tulevat tehokkaasti käyttöön ja tuottavuus työmaalla pysyy huipussaan.

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä, ja selvitetään yhdessä, miten Janneniska voisi olla avuksi sinun työmaallasi! Lataa alta myös ilmainen opas nostotyön turvalliseen suorittamiseen: